smurfens-dag

Alla inlägg den 9 maj 2011

Av Åsa Rönning Mickelsen - 9 maj 2011 13:21

AAHHHHH denna härliga SOOOL  då är det Måndag och solen skiner sedan tidigt varmt och skönt. Ikväll blir det ingen gymnastik utan det blir birökting/biodlarmöte så Pia   får gympa själv så tar vi torsdagen ihop som innan. Blir praktiska möte gällande bina så nu startar det på allvar kan man säga ,öhöhöh lite nervöst känns det allt men har bestämt mig för att detta blir bra och roligt känns det som,hoppas det blir honung till slut då. Nu startas dammsugaren strax därefter en kopp kaffe på altan och så pilla näsan   

Hej hopp nu var det stopp       

Av Åsa Rönning Mickelsen - 9 maj 2011 12:47

FREDAG:Ja dagarna bara går och nu är vi en bit in i Maj månad det är inte till att tro. I fredags var Glenn  och jag   på en liten tur till Ekeberg lite ovanför Oslo det är marknad där med gammalt porslin bil/traktor ja nästan allt maskinellt i delar till försäljning. Jag har inte sett så mycket bös/skit på en enda gång och gudarna vet var dom får det ifrån. En skall stod och sålde hör och häpna TOMMA askar som det legat lampor i ????? Dom var inte antika precis så vad har man dom till?? Traiga kaffekoppar prydnadssaker likaså är det till att sälja på grund av värde borde dom behålla det själv. När jag ser ner i min brötiga källare ser jag bara guuuuuuld och värdefullt skit. Men för att inte tala om folket som tassar runt på sådana här ställen WOOOOOW snacka om orginal alltså och så får man inte peka o ropa KOLLA DEN DÄR VA! nu utgår jag från att dom tänker det samma om mig hahahaha. Vi handlade inte där utan bara tittade bös har jag hemma och det blir länge tills jag åker dit igen nu har jag varit där och dett i alla fall trevligt så läänge det varade.

LÖRDAG: fick ruskat liv i min käre duktige man och husbonde  hade fått en ide´IGEN gällande trädgården, tänkte att samla alla blommor i ett land och ha prakten där istället för den lilla spridning som nu är av "rabatter". Frukost inmundigades och jobbplaneringen stod jag för,husbonden  klagade efter vart på kraftig huvudvärk och jag undrade varför detta kom så plötsligt ,- kärring ideer så klart svarade han kan inte ger mer än skallebank. Hehe huff då! Han gick till atack på några förvildade buskar och rensade rent så nu skall bara jordfräsen startas och sedan skall det "efter vart" bli en fin rabatt till blommorna.

SÖNDAG: Glenn   och Douglas   stack med Björn   på museet till Rjukan(tror det stavas så) på upphittartur av gamla maskiner som kan släpas hemöver till museet.Douglas   berättade om allt som dom sett i maskiner och att dom varit framme på ett ställe där det bodde en väldigt speciell man (byggdeorginal) Han skrattade lille mannen och jag förklarade lite granna att dessa orginal får tyvärr inte finnas kvar snart i vårt "rena" samhälle och det förstod han unge mannen. Eftersom min älskade Glenn  och dito av hans kamrater       har en viss procent av orginal/byfåne i sig är jag inte rädd att missa dessa exemplar hahahahaha håller att ta en kaffetur till Traktormuseet och träffa detta härliga gäng,är nog tusan likadan själv så det är väl därför blind höna hittar korn kan tro hehe.

Personligen tog jag mig en tur på två hjul till min kompis Fröydis där det var servering och massa babbel o skratt i vanlig ordning med hela goa gänget i hennes stuga,mätt o glad gick färden vidare i tre mil sedan var det Söndagskväll jag satte mig på altanen stickade och hörde grannens fina hästar gnägga galoppera i hagen sin.

Hopp och hej kille som tjej       

Ovido - Quiz & Flashcards